Vásártér

  • ujjas kék zalai3
  • felsőszoknya zalai kék1
  • ujjas kék zalai7
  • felsőszoknya zalai kék3

Zalai Ragyogó: felsőszoknya zalai fehérhímzéssel – királykék

9.900 Ft

Ringó léptű fehérnépek lába nyomán virágok nyílnak…

A Fehérnépek szűkebb hazája a dimbes-dombos Zala, az erdő-, patak- és gombaillatú, haranglábairól nevezetes Göcsej. Örök szerelem számunkra, újra és újra visszatérünk ide, újra és újra visszanyúlunk innen kapott, hordozott örökségünkhöz. A zalai fehérhímzés egyszerűsége, tisztasága sok száz éves múltra tekint vissza, beszéli az itteniek nyelvét, meséli életüket, tükrözi lelküket. Éljünk ezzel a kinccsel, fényesítse életünket. Dédapáink és dédanyáink kísérjenek minket a mindennapokban. Nem vagyunk egyedül. Ezer és ezer szerelem gyümölcseként jöttünk e világra.

Sávolyszövésű, erősebb anyagból készült, gumis derekú vászon felsőszoknya, alján széles fodorral, pamut farkasfoggal díszítve.  Öko-tex minősítésű, mindenfajta környezetkárosítás nélkül készült.  Díszítése a Zalai Ragyogó, kedves fehérhímzésünk, a csodálatos rózsás sorminta több, mint 150 éves, Lovásziból és Nagyrécséről származik, egy menyegzői hozomány lepedőszéle; a szoknya alján ismétlődik körbe-körbe…

Nemes hölgyek nemes viselete.

Jogvédett termék.

Hungarikum-pályázat nyertes, “Fehér-népek Zalában” elnevezésű kollekciónk része, megvalósulását Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma támogatta.

Törlés

Leírás

Méretek (cm)

3638404244            46           
Hossz6263646566            67
Derékbőség

 

33

 

34

 

35

 

36

 

37            38