Vásártér

Zalai Ragyogó: felsőszoknya zalai fehérhímzéssel – királykék

12.500 Ft

Ringó léptű fehérnépek lába nyomán virágok nyílnak…

A Fehérnépek szűkebb hazája a dimbes-dombos Zala, az erdő-, patak- és gombaillatú, haranglábairól nevezetes Göcsej. Örök szerelem számunkra, újra és újra visszatérünk ide, újra és újra visszanyúlunk innen kapott, hordozott örökségünkhöz. A zalai fehérhímzés egyszerűsége, tisztasága sok száz éves múltra tekint vissza, beszéli az itteniek nyelvét, meséli életüket, tükrözi lelküket. Éljünk ezzel a kinccsel, fényesítse életünket. Dédapáink és dédanyáink kísérjenek minket a mindennapokban. Nem vagyunk egyedül. Ezer és ezer szerelem gyümölcseként jöttünk e világra.

Sávolyszövésű, erősebb anyagból készült, gumis derekú vászon felsőszoknya, alján széles fodorral, pamut farkasfoggal díszítve.  Öko-tex minősítésű, mindenfajta környezetkárosítás nélkül készült.  Díszítése a Zalai Ragyogó, kedves fehérhímzésünk, a csodálatos rózsás sorminta több, mint 150 éves, Lovásziból és Nagyrécséről származik, egy menyegzői hozomány lepedőszéle; a szoknya alján ismétlődik körbe-körbe…

Nemes hölgyek nemes viselete.

Jogvédett termék.

Hungarikum-pályázat nyertes, “Fehér-népek Zalában” elnevezésű kollekciónk része, megvalósulását Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma támogatta.

Leírás

Méretek (cm)

36 38 40 42 44            46           
Hossz 62 63 64 65 66            67
Derékbőség

 

33

 

34

 

35

 

36

 

37            38