Vásártér

Zalai Ragyogó: Fehérnép zalai fehérhímzéses szalagos blúza – fekete RU

8.500 Ft

A Fehérnépek szűkebb hazája a dimbes-dombos Zala, az erdő-, patak- és gombaillatú, haranglábairól nevezetes Göcsej. Örök szerelem számunkra, újra és újra visszatérünk ide, újra és újra visszanyúlunk innen kapott, hordozott örökségünkhöz. A zalai fehérhímzés egyszerűsége, tisztasága sok száz éves múltra tekint vissza, beszéli az itteniek nyelvét, meséli életüket, tükrözi lelküket. Éljünk ezzel a kinccsel, fényesítse életünket. Dédapáink és dédanyáink kísérjenek minket a mindennapokban. Nem vagyunk egyedül. Ezer és ezer szerelem gyümölcseként jöttünk e világra.

A felső öko-tex standard 100-as anyagból varrott valódi pamut blúz, gumis cérnával ráncolt nyakkörrel és ujjal. A dekoltázs selyemszalaggal köthető. Karcsúsított, alul a hímzés színével megegyező cérnával fodrosra mikrózott. Díszítése a Zalai Ragyogó, kedves fehérhímzésünk, az elején lévő rózsás sorminta több, mint 150 éves, Lovásziból és Nagyrécséről származik, egy menyegzői hozomány lepedőszéle. 
Az ujján a minta apró részlete ismétlődik. A színtartó selyemszállal sűrűn kivarrott minta mosógépben mosható. 

Jogvédett termék.

Hungarikum-pályázat nyertes, “Fehér-népek Zalában” elnevezésű kollekciónk része, megvalósulását Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma támogatta.

Leírás

Méretek (cm)

S M L XL XXL
Mellbőség 86 90 94 96 104
Hossz 56 60 60 61 63
Ujja hossza 29 30 31 32 34
Ujja hossza (hosszú ujjú) 63 65 65 66 66