Zalai női rend

59.900 Ft

RENDELHETŐ!

A Fehérnép szűkebb hazája a szegek vidéke, itt született meg, és itt is teremtődik újra nap nap után. Szorgos vasi és zalai asszonykezek varrják, díszítik az öltözékességeket mindannyiunk örömére.

A „Zalai női rend” 5 részből álló együttes: alsószoknya, szoknya, kötény, blúz és nagykendő alkotja a nagy egészet. Az alsószoknya bézs színű: finom, könnyű keleti pamutgézből varrott, gumis derékrésszel, erdélyi csipke díszítéssel az alján. A szoknya „A” vonalú, anyaga festett, avatott pamutvászon, szintén gumis derékrésszel és pamut farkasfog díszítéssel. A fodros kötény szépséges, ragyogó taft anyagból készül, hosszú kötővel, hogy zalai módra elöl is csokrétára lehessen kötni; díszítése valódi zalai szűrhímzés. A szalagos blúz pamutból készül, gumis cérnával ráncolt nyakkörrel és ujjakkal; a díszítése szintén igazi zalai szűrhímzés az erre a vidékre jellemző visszafogott, meleg, földszínekkel („öregminta”). A nagykendő a felső szoknya anyagával megegyező pamutvászon, barna vagy fekete rojtokkal; a kötényt díszítő indás-virágos szűrhímzésminta itt ismétlődik.

Visszanyúltunk a régiségbe és ötvöztük a mai korral. Beletettük a XXI. századot is, így őrizzük meg a jelent és a múltat a jövő számára.

Jogvédett termék.

Az árak a konfekció méretekre vonatkoznak. Egyedi méretre készítés lehetséges, személyre szabott árakkal. Elkészítési idő: 2-4 hét.