Vásártér

Zalai fehérhímzéssel díszített lapszoknya – kék

16.500 Ft

A Fehérnépek szűkebb hazája a dimbes-dombos Zala, az erdő-, patak- és gombaillatú, haranglábairól nevezetes Göcsej. Örök szerelem számunkra, újra és újra visszatérünk ide, újra és újra visszanyúlunk innen kapott, hordozott örökségünkhöz. A zalai fehérhímzés egyszerűsége, tisztasága sok száz éves múltra tekint vissza, beszéli az itteniek nyelvét, meséli életüket, tükrözi lelküket. Éljünk ezzel a kinccsel, fényesítse életünket. Dédapáink és dédanyáink kísérjenek minket a mindennapokban. Nem vagyunk egyedül. Ezer és ezer szerelem gyümölcseként jöttünk e világra.

Festett pamutvászonból, egyetlen, óriási darabból szabott, bokáig érő körloknis lapszoknya. Palástszerűen öleli körül a csípőt, minden lépésnél gyönyörűen úszik és libben a levegőben. Saját anyagából szabott, széles kötővel derékon csokrétára is köthető. Díszítése a Zalai Ragyogó, kedves fehérhímzésünk. A szoknya alján körben virágzó minta több, mint 150 éves, Lovásziból és Nagyrécséről származik.  Az elején pedig a szemet gyönyörködtető jellegzetes göcseji forgórózsa.

„Zalai Ragyogó” blúzainkkal, táskáinkkal és ujjasunkkal szép harmóniát alkot.

Jogvédett termék.

Hungarikum-pályázat nyertes, “Fehér-népek Zalában” elnevezésű kollekciónk része, megvalósulását Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma támogatta.

Leírás

Méretek (cm)

36-38 40-42 44-46             
Hossz    93    94    95

Érdekelhetnek még…