Vásártér

  • jurta4
  • dsc_0814
  • dsc_0828
  • dsc_0878
  • dsc_4227
  • dsc_4270
  • jurta1
  • jurta2
  • jurta3

JURTA 6 méteres, Airtex ponyvával és 6 cm vastag extra szigeteléssel

https://jurtak.hu/

Jurta áraink ÁFA nélküli, netto árak!

Ez a jurta 6 méter átmérőjű, ún. háromfalas jurta, ami azt jelenti, hogy a kerege (oldalfal) három részből áll. Magassága kb. 2,60-2,70 m. A jurtaváz anyaga erdei fenyő, lucfenyő, kőris, hárs, bükk.
Borítása: Airtex külső borítás, dupla, 6 cm vastag hőszigetelő réteggel.

Az alapanyagok árának meredek emelkedése miatt aktuális árakról kérjük, érdeklődjön a jurtak@gmail.com címen. 

Hőszigetelt ablak kérhető hozzá:  60×90 cm-es méretben és 90×90 cm-es méretben.

Talajcsavarokon álló hőszigetelt alapot is készítünk. Rovarölővel; gombásodás, penészedés ellen kezelt alapanyagból dolgozunk.

Nyitható, átlátszó polikarbonát kupola is rendelhető a 6 méteres jurtára.

További felmerülő költségek: a telepítés díja, ill. a szállítási költség a telepítés helyszínének függvényében.

Jurtáinkat kizárólag rendelésre készítjük.
Elkészítési határidő min. 1 hónap.

“A jurta maga a világmindenség. Szabályos kör alakja leképezi a teremtett világot. Körben a kerege mindig natúr színű marad, mert az jelképezi a Földet. Rácsszerkezetében is folyamatosan ismétlődik Földanya rovásjele, az „f” valamint a kör „k” betűje.
A keregéhez rögzített tetőrudak alsó része mindig sárga színű, ahogy a Nap sugarai érintik a Földet. A felső részük mindig kék színű, ez az Ég színe. A karika vagyis tündök: maga a tündöklő Nap, mindig piros. A lélekfák támasztják alá a tündököt, összekötik az Eget és a Földet. Alsó részük mindig vörös, ez az Élet, a vér színe, a lélekben égő tűz, az isteni szikra, amit magunkkal hoztunk. Felső részük kék színű, mert már felért az Égbe.” (Fehérnép)

Íme a titok: „Alattad a Föld, feletted az Ég, Benned a létra.” (Weöres Sándor)

…hát ezért az Atilla-jurták favázainak festése: színvarázsuk Mag-népünk táltosságának élő bizonysága, az Egyháromság titkának hordozója.

Fontosnak tartjuk jelezni: az Atilla-jurták faváza és alapjai a társadalmi felelősségvállalás részeként egy drogos és fiatalkorú elkövetőknek fenntartott, zárt intézményben készülnek, többek között terápiás célú foglalkozás keretein belül. 2021 februárjában (az országban elsőként) műhelyiskolánk indult ugyanitt, hogy ezeket a gyerekeket visszasegítsük a helyes útra, egy tisztább, nyugodtabb életbe. Jurtáinkat borító ponyváinkat pedig egy szomszédos kis falu önkormányzatának szorgalmas dolgozói készítik, ezáltal növelve a település költségvetési keretét, gazdagítva községüket, emelve szeretett szűkebb hazájukat.

Föld felett, Ég alatt: Atilla-jurták. Éljünk, szeressünk, munkálkodjunk békében, magyarul. Tiszteljük meg egymást.
Áldás