Vásártér

Helytartó

  JURTA 4 méteres, PVC ponyvával és 6 cm vastag extra szigeteléssel

  850.000 Ft

  https://jurtak.hu/

  Jurta áraink ÁFA nélküli, netto árak!

  Ez a jurta 4 méter átmérőjű, ún. kétfalas jurta, ami azt jelenti, hogy a kerege (oldalfal) kettő részből áll. Magassága kb. 2,60-2,70 m. A jurtaváz anyaga erdei fenyő, lucfenyő, kőris, hárs, bükk.
  Borítása: PVC külső borítás, dupla, 6 cm vastag hőszigetelő réteggel.

  Ára netto 850.000 Ft.

  Hőszigetelt ablak kérhető hozzá: ára (beépítéssel együtt) 60×90 cm-es méretben netto 70.000 Ft, 90×90 cm-es méretben netto 90.000 Ft.

  Talajcsavarokon álló hőszigetelt alapot is készítünk, 4 méteres átmérővel ára netto 400.000 Ft. Rovarölővel; gombásodás, penészedés ellen kezelt alapanyagból dolgozunk.

  Különleges, saját fejlesztésű, saválló acélból készült “jurtakéményt” is tudunk biztosítani a jurtához, igény esetén. Ára netto 60.000 Ft.

  További felmerülő költségek: a telepítés díja netto 50.000 Ft/nap. Szállítási költség a telepítés helyszínének függvényében.

  Jurtáinkat kizárólag rendelésre készítjük.
  Elkészítési határidő min. 1 hónap.

  “A jurta maga a világmindenség. Szabályos kör alakja leképezi a teremtett világot. Körben a kerege mindig natúr színű marad, mert az jelképezi a Földet. Rácsszerkezetében is folyamatosan ismétlődik Földanya rovásjele, az „f” valamint a kör „k” betűje.
  A keregéhez rögzített tetőrudak alsó része mindig sárga színű, ahogy a Nap sugarai érintik a Földet. A felső részük mindig kék színű, ez az Ég színe. A karika vagyis tündök: maga a tündöklő Nap, mindig piros. A lélekfák támasztják alá a tündököt, összekötik az Eget és a Földet. Alsó részük mindig vörös, ez az Élet, a vér színe, a lélekben égő tűz, az isteni szikra, amit magunkkal hoztunk. Felső részük kék színű, mert már felért az Égbe.” (Fehérnép)

  Íme a titok: „Alattad a Föld, feletted az Ég, Benned a létra.” (Weöres Sándor)

  …hát ezért az Atilla-jurták favázainak festése: színvarázsuk Mag-népünk táltosságának élő bizonysága, az Egyháromság titkának hordozója.

  Fontosnak tartjuk jelezni: az Atilla-jurták faváza és alapjai a társadalmi felelősségvállalás részeként egy drogos és fiatalkorú elkövetőknek fenntartott, zárt intézményben készülnek, többek között terápiás célú foglalkozás keretein belül. Nemsokára (az országban elsőként) műhelyiskolánk indul ugyanitt, hogy ezeket a gyerekeket visszasegítsük a helyes útra, egy tisztább, nyugodtabb életbe. Jurtáinkat borító ponyváink egy részét pedig a szomszédos kis falu önkormányzatának szorgalmas dolgozói készítik, ezáltal növelve a település költségvetési keretét, gazdagítva községüket, emelve szeretett szűkebb hazájukat.

  Föld felett, Ég alatt: Atilla-jurták. Éljünk, szeressünk, munkálkodjunk békében, magyarul. Tiszteljük meg egymást.
  Áldás