Vásártér

Fehérnép zalai fehérhímzéses csónaktáskája (Zalai Ragyogó) – fekete

8.500 Ft

A Fehérnépek szűkebb hazája a dimbes-dombos Zala, az erdő-, patak- és gombaillatú, haranglábairól nevezetes Göcsej. Örök szerelem számunkra, újra és újra visszatérünk ide, újra és újra visszanyúlunk innen kapott, hordozott örökségünkhöz. A zalai fehérhímzés egyszerűsége, tisztasága sok száz éves múltra tekint vissza, beszéli az itteniek nyelvét, meséli életüket, tükrözi lelküket. Éljünk ezzel a kinccsel, fényesítse életünket. Dédapáink és dédanyáink kísérjenek minket a mindennapokban. Nem vagyunk egyedül. Ezer és ezer szerelem gyümölcseként jöttünk e világra.

Sávolyszövésű, erős vászonból készült, „csónak” formájú női táska, tartós béléssel, vállpántja hosszan állítható. Tetején húzózárral, belsejében zsebbel az iratoknak, telefonnak és egyéb felesleges civilizációs átoknak. Nagy méretű, vaskos A4-es mappa is bőven belefér.

Díszítése saját kincskeresésünk eredménye: részben Kerecsényi Edit zalai hímzésmintáinak gyűjtéséből származik, lelőhely Zalaszabar és Gelse, részben pedig egy több, mint 150 éves, Lovásziból és Nagyrécséről származó, csodálatosan letisztult ornamentika. A színtartó selyemszállal sűrűn kivarrott minta mosógépben mosható.

Jogvédett termék.

Hungarikum-pályázat nyertes, “Fehér-népek Zalában” elnevezésű kollekciónk része, megvalósulását Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma támogatta.

Leírás

Méretek (cm)
Szélesség 37
Hossz 24
Pánt hossza 71-133