Vásártér

JURTA 8 méteres, vászonponyvával

950.000 Ft

A kilencvenes évek óta készítem ezeket a csodákat, kedvtelésből, szeretetből. A Kárpát-medencében addig ismeretlen volt a jurta gyártásának módja, ezért szabadidőmet rászánva szépen lassan magamtól tapasztaltam ki a készítés minden csínját. Az első darabok saját magamnak és a barátaimnak születtek. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy elsőként én készítettem eladásra is jurtákat idehaza.

Szerte a Kárpát-medencében sokfelé megtalálhatók a kezem alól kikerült jurták.
Általában 6 és 8 méteres átmérővel dolgozom, de egyedi elképzeléseket is megvalósítok, ha úgy érzem, hogy az biztonságosan kivitelezhető.
Az általam készített jurták praktikusak, egyszerűen, gyorsan felállíthatók, és nem utolsósorban kényelmesek.
Saját fejlesztésem a téliesítés, belső lenszínű borítással, hőszigeteléssel, hőtükrös plusz réteggel a vízhatlan ponyva alatt. Beköltözhető, víz, villany bevezethető. Manapság már inkább lakójurtákra van igény, ezért hőszigetelt ablakot is tudok beépíteni a keregébe, ennek ára ablakonként 60.000 Ft beépítéssel együtt. Különleges “jurtakéményt” is tudok biztosítani a jurtához, ha a megrendelő kéri, ára 30-50000 Ft, jurtától függően. A jurta alapjának (dobogónak, kavicságynak) az elkészítése a megrendelő feladata.

További felmerülő költségek: helyszínre szállítás esetén a szállítási költség. Ha mi építjük fel a jurtát, annak díja 50.000 Ft/nap. Több napig tartó építés esetén (nagy távolság vagy/és több jurta) a kulturált szállás költsége (alvási, fürdési, étkezési lehetőség).

Ez a jurta 8 méter átmérőjű, ún. négyfalas jurta, ami azt jelenti, hogy a kerege (oldalfal) négy részből áll. Magassága kb. 2,90-3,00 m. A jurta váz anyaga erdei fenyő, lucfenyő, kőris, hárs.
Borítása: lenvászon szőtt ponyva.
Élettartam: korlátlan:)
Kizárólag rendelésre készül.
Elkészítési határidő min. 1 hónap.
Jurta áraink ÁFA nélküli, netto árak.

Figyelem! A jurta egy mozgó hajlék, “sátorszerűen” működik! Folyamatos gondoskodásra és gondozásra szorul! Nem vagyunk építési vállalkozók, a jurta pedig nem kőház, hogy ahova lerakjuk, úgy is marad 100 évig! A tulajdonos feladata, hogy az első felépítés után megtanulja kezelni, gondozni, lebontani, felépíteni. Aki ezt nem tudja megtenni, az még éretlen a jurta világára.
Aki pedig meg tudja tenni, annak a jurtájában ott a világmindenség!