Szállítás és Jótállás

Jogi tudnivalók a vásárlással kapcsolatban:

 Az 1997. évi CLV. törvény 8. § b. pontja szerint tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat a jogaik érvényesítéséhez szükséges alapvető ismeretekről.
 
 Az internet áruházban történő vásárlásra a távollevő felek között kötött szerződésekre vonatkozó jogszabályok érvényesek. Ezt a 17/1999 kormányrendelet szabályozza. Ugyanezen rendelet határozza meg a vásárló részére az elállási jogot!
 
 4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
 
 (2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
 
 (3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.
 
 (4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.
 
 (5) A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 
 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
 
 a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
 
 b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ;
 
c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
 
 2001. évi CVIII. törvény rendelkezik az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról.
 
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Ha egy termék drágulna, azt közöljük megrendelőnkkel, aki ezek után eldöntheti, hogy kéri-e a terméket, vagy eláll a vásárlástól.

Üzemeltetői adatok:

•Cégnév: Magyar Betyár Kft.
•Székhely: 8900. Zalaegerszeg, Mártírok útja 2.
•Adószám: 14532461-1-20

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Az Atilla és a Fehérnép kizárólag kézműves termékeket forgalmaz.
A házhoz szállítás költségét a feltüntetett árak nem tartalmazzák.
A feltüntetett árak bruttó árak.

Szállítási díjak:

Szállítási díjak belföldre a Magyar Posta aktuális díjszabása szerint.
Kisebb csomagokat kizárólag ajánlottan postázunk.
 
100 gr-ig 470 Ft (kb. 1 ékszer)
 
250 gr-ig 510 Ft (kb. 1 póló)
 
500 gr-ig 710 Ft (kb 2 póló)
 
750 gr-ig 1000 Ft
 
Nyílvesszők és hasonló nagyságú, volumenű csomag küldése esetén a Sprinter futárszolgálat 1 munkanapos garantált kézbesítési idejű belföldi csomagszolgáltatását vesszük igénybe, melynek díja 10 kg súlyig 1400 Ft, 20 kg súlyig 2000 Ft.
Szállítási díjak külföldre a DPD csomagküldő szolgálat aktuális díjszabása szerint.
A számlát, nyugtát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedj megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérd jegyzőkönyv felvételét, valamint ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Megrendelés:

A rendelésről az Atilla és a Fehérnép e-mailben visszaigazolást küld.
A megrendelt terméket előre történő átutalással kell kifizetni arra a számlaszámra, amelyet vásárlás után megadunk. A pénz (termék ára + feladási költség) beérkezése után tudjuk indítani a csomagot. Ha utánvéttel kéred a csomagot, az aktuális postai utánvétdíjat számoljuk fel, nyílvesszők esetében pedig +500 Ft -ot kell fizetni a csomagszállítás díján felül.

Jótállás:

Termékeinkre a törvény által előírt garanciát vállaljuk. Sérült, törött termékekre, nem megfelelő használatból eredendő meghibásodásra a garancia nem érvényesíthető. A garancia érvényesítéséhez a hibás terméket vissza kell küldeni. A visszaküldés postaköltsége a vásárlót terheli! A hibás/problémás termékeket ajánlott küldeményként kell postacímünkre feladni, a reklamáció jogszerűségének megállapítása után a terméket cseréljük és postázzuk a megadott címre.
A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra.

Folytatás

Szerzői jog © 2016 Atilla és a Fehérnép | Az oldalt karbantartja SWDNet.